Vacature doktersassistent op de Huisartsenpost

Wij zoeken doktersassistenten die het leuk vinden om de opleiding tot triagist te volgen. Het aantal uren/diensten zijn bespreekbaar. Triagist is een baan die goed te combineren is met een andere parttime baan.   

Doktersassistent en toe aan een nieuwe uitdaging? Word triagist!

Werken op de Huisartsenpost is heel divers. Je krijgt te maken met allerlei soorten mensen en situaties. Aan de telefoon én aan de balie. 
Van een ongeruste jonge moeder, een voetballertje met een zere enkel tot aan een jonge man met een klusongelukje en een vrouw met pijn op de borst. Daarnaast heb je contact met de regiearts, kortelijns verpleegkundige en de meldkamer van de ambulance.

De triagist bepaalt de urgentie van de hulpvraag. Er wordt steeds bepaald of het kan wachten totdat de patiënt naar zijn eigen huisarts kan gaan of dat er nú actie nodig is. Vaak is een zelfzorgadvies van jou voldoende, maar soms moet de patiënt op de Huisartsenpost gezien worden. In een heel enkel geval stuurt de triagist de dienstdoende huisarts op visite of moet er zelfs een ambulance naar toe.  

Het goed doorvragen en zelf rustig blijven is hierin belangrijk.

Opleiding tot triagist

Je volgt op onze kosten een opleiding om je triage diploma te halen. Dit combineer je met je werk als triagist in opleiding. Je volgt een e-learning en moet o.a. een portfolio maken. Daarnaast hebben we natuurlijk een uitgebreid inwerk programma. Hierbij kijk je eerst mee met een ervaren triagist.    

Wie ben jij?

  • Hebt een diploma doktersassistente, verpleegkundige of andere opleiding in de zorg (minimaal MBO-niveau 4) afgerond.
  • Bent bereid de opleiding tot triagist te volgen (op onze kosten).
  • Je blijft rustig en houdt je hoofd koel in stressvolle situaties. Je kunt  deze rust ook overbrengen op de patiënt.
  • Goede computervaardigheden zijn belangrijk. Alle gesprekken leggen we vast in een speciaal programma. Huisartsen krijgen de volgende werkdag van hun eigen patiënten een melding met samenvatting als er contact met de Huisartsenpost is geweest.
  • Je houdt van werken in diensten. De Huisartsenpost is open van 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende dag en in het weekend 24 uur.   

Het is een pré als je al ervaring hebt opgedaan binnen een huisartsenpraktijk als doktersassistent.

Maria vertelt in de onderstaande video van Mijn baan in de praktijk over haar werk als triagist.

Wat bieden wij?

  • Een goed salaris! Minder werken voor meer salaris, doordat je een onregelmatigheidstoeslag krijgt. Een toeslag van 30% voor avonddiensten, 50% voor nacht- en weekenddiensten en ten slotte 150% voor feestdagen. Hierbij volgen we de CAO huisartsenzorg.
  • Goede arbeidsvoorwaarden zoals o.a. 5% eindejaarsuitkering, een goede pensioenregeling bij PFZW en reiskostenvergoeding.
  • Scholing en je zelf verder ontwikkelen vinden wij erg belangrijk.
  • Gezellige en leuke collega’s! Soms moet je misschien even stoom afblazen na een gesprek of een traantje wegpinken tijdens je werk als triagist. Er is altijd een collega met een luisterend oor.

Solliciteer nu naar deze uitdagende baan!

Neem voor meer informatie over de vacature en de mogelijkheden contact op met de operationeel managers:
Imke Odé: imkeode@huisartsenposten.nl of 06-21598651 (maandag t/m donderdag)
Simone Swartsenburg: Simone@huisartsenposten.nl of 06- 53963789 (dinsdag t/m vrijdag)

Spreekt de baan je aan? Stuur je sollicitatie met CV naar info@huisartsenposten.nl.

Bekijk al onze vacatures op onze vacaturepagina.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op de website van Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland.