Vacature Wijkcoördinator (20-24 uur) Purmerend en Beemster

Per direct zoeken wij een enthousiaste en daadkrachtige collega die onze organisatie als wijkcoördinator voor Purmerend en Beemster komt versterken.

Je gaat deel uitmaken van een overkoepelende en groeiende eerstelijns zorgorganisatie in de regio Zaanstreek Waterland en gaat samenwerken met een 30-tal collega’s.

Over de functie Wijkcoördinator

Als wijkcoördinator ondersteun je huisartsenpraktijken door te zorgen voor wijknetwerken. Je verbindt daarvoor verschillende lokale zorgverleners, wijkpartijen in de eerstelijn, het sociaal domein en informele zorg met elkaar.

Hierdoor draag je bij aan de verbetering van de persoonsgerichte zorg van patiënten en inwoners van de wijk.

Wat ga je doen?

 • Je brengt de lokale zorg en welzijnsorganisaties in kaart, brengt de juiste partijen bij elkaar en onderhoudt een goed en actueel netwerk ter ondersteuning van de huisartsenpraktijken in een bepaalde wijk of werkgebied. Gezamenlijk geef je vorm aan wijkgericht samenwerken en aan een sterke, duurzame verbinding tussen praktijk, wijk en regio.
 • Je ondersteunt de partijen bij de communicatie en samenwerking, maakt samenwerkingsafspraken en stemt processen af waar nodig.
 • Je bereidt bijeenkomsten (of andere inspirerende uitwisselingsvormen) voor, stemt deze af met de huisartsenpraktijken.
 • Je kijkt wat nodig is voor de samenwerking zoals het initiëren en delen van juiste informatievoorziening.
 • Je werkt enthousiast samen met diverse partijen en neemt deel aan mogelijke wijk overleggen en/of projecten ter verbetering van de persoonsgerichte zorg/ondersteuning voor patiënt en inwoner.
 • Daarnaast werk je samen met andere collega’s van HZW SEZ op zorgthema’s om de huisartsenpraktijken te ondersteunen bij de regionale ontwikkelingen.
 • Ook signaleer je aandachtspunten en behoeftes bij huisartsenpraktijken en koppel je deze terug binnen onze organisatie. Je denkt daarbij mee aan mogelijke oplossingen ten behoeve van de zorg.

Wie ben jij?

 • Je hebt HBO-werk/denkniveau, relevante werkervaring en brede kennis van de eerstelijns gezondheidszorg;
 • Je bent een uitstekende netwerker en verbinder. Je hebt daarbij een goed luisterend oor en het vermogen om in te kunnen spelen op verschillen in wensen en belangen binnen en buiten de wijk;
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit, je neemt als vanzelfsprekend initiatief en bent daadkrachtig;
 • Je hebt (enige) ervaring met projectmatig werken,
 • Je bent communicatief sterk (mondeling en schriftelijk)
 • Je opereert zelfstandig maar maakt toch onderdeel uit van een team.

Over ons

HZW Huisartsenposten is de organisatie rondom de huisartsenposten in Purmerend en Zaandam. De huisartsenposten zijn bedoeld voor de spoedeisende hulp tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten voor klachten die niet kunnen wachten op de beschikbaarheid van de eigen huisarts.

HZW SEZ (Samen Eerstelijns Zorg) verleent en organiseert de ketenzorg voor chronische aandoeningen zoals diabetes, COPD, hart- en vaatziekten (CVRM) en Ouderenzorg.
Daarnaast ondersteunen wij samenwerkingen met huisartsenpraktijken en overige eerste- en tweedelijnszorg organisaties en de verschillende domeinen (sociaal domein en gemeente). Verder stimuleren en initiëren wij scholingen, projecten en zorginnovaties.

Samen is één van onze kernwaarden: we werken nauw samen met aangesloten huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuisorganisaties, zorgverzekeraars en gemeentes in Zaanstreek en Waterland.

Ons aandachtsgebied telt ongeveer 330.000 inwoners in de regio, 134 huisartsen en 95 huisartsenpraktijken.

Op dit moment werken circa 30 medewerkers aan de doorontwikkeling van ketenzorg, zorgverbetering en ondersteuning aan huisartsenpraktijken.
Bij de huisartsenposten werken circa 90 medewerkers.

Wat bieden wij?

 • Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Huisartsenzorg en een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring. Je hebt daarbij recht op 6,5% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Een organisatie van enthousiaste en betrokken medewerkers;
 • Werktijden zijn in overleg te bepalen.

Solliciteren

Wanneer je interesse hebt, kun je je motivatie en CV per e-mail sturen aan HZW SEZ BV ter attentie van Marianne Salentijn (m.salentijn@zorggroepsez.nl).

Meer informatie over onze organisaties kun je vinden op de volgende websites:

www.hzwhuisartsenzorg.nl en www.huisartsenposten.nl en www.zorggroepsez.nl.